Paralar... Paralar...
BRÜKSEL/PARİS - Almanya Kanal Int'i konuşurken Hollanda "Milli Görüş" ü tartışıyor...
Frankfurt'ta bulunan Kanal 7 Int, bir süre önce 340 güvenlik görevlisince basıldı. Yapılan soruşturma sonunda Kanal 7 Avrupa Temsilcisi Mehmet Gürhan 'la, Deniz Feneri Derneği Temsilcisi Firdevsi Ermiş tutuklandı...
Bu konuya daha önce değinmiştim...
Soruşturmayı yürüten Başsavcı Doris Möller-Schen iki sanığı da para aklamakla suçluyor. İlişkiler zincirinde YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar , RTÜK Başkanı Zahid Akman da bulunuyor...
Dursun Uyar, Almanya tarafından uluslararası tutuklama kararıyla aranan bir isim. Kanal 7 ise AKP iktidarını canla başla destekleyen bir kuruluş.
Frankfurt'ta kaldığım süre içinde konuştuk bazı gazeteci arkadaşlarla...
Deniz Feneri Derneği' nin Kanal 7'ye aktardığı para 8 milyon Avro' yu buluyor. Geriye kalan 6 milyon Avro 'nun ise nerede olduğu bilinmiyor.
YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ise Kanal 7 ve Deniz Feneri'yle ilişkileri olmadığını öne sürüyor...
Uyar diyor ki:
"Bizim Kanal 7'yle ilişkimiz yok. Sadece kullandıkları bina bizimdir."
Kanal 7'nin Avrupa Temsilcisi Mehmet Gürhan AKP'ye yakın bir isim. Frankfurt'ta konuştuğum gazeteciler şöyle anlatıyor Gürhan'ı:
"Çok kısa sürede zengin oldu..."
Mehmet Gürhan'ın kayınpederi Şükrü Kurum bir dönem Almanya'da YİMPAŞ yöneticisiydi... YİMPAŞ Almanya Müdürü Faik Gürler 'le Şükrü Kurum "sosyal dolandırıcılık" la suçlananlar arasında yer alıyordu...
Başbakan Tayyip Bey de yakından tanıyor Mehmet Gürhan'ı. Birlikte çekilmiş fotoğraflarını gördüm. Üstelik fotoğraflar Kanal 7'nin Avrupa Temsilciliği binasında çekilmiş.
Mehmet Gürhan ile Firdevsi Ermiş şu anda Frankfurt Cezaevi' nde yatıyor ve yargıç karşısına çıkacakları günü bekliyorlar...
Topladıkları para 14 milyon Avro ama bu paranın birkaç kat fazla olduğu öne sürülüyor. Ve bir kısmının da AKP'ye gönderildiği söyleniyor...
Fethullahçılar Almanya'dan sonra Belçika ve Hollanda'da örgütlenmeye başlamışlar. Köln'de bir üniversite açma hazırlığında olan Fethullahçıların, Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam kentleriyle Brüksel 'de yurtları, dershaneleri bulunuyor. Devlet desteğiyle okul açmaya hazırlanıyorlar.
Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani , Brüksel'de Dış İlişkiler Komitesi'nde bir konuşma yaptı, Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Poettering , Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve Uluslararası Kriz Topluluğu'yla görüştü...
Barzani'nin bir devlet başkanı gibi karşılanması elbet düşündürücüydü...
Barzani, PKK konusuna da değindi görüşme sırasında...
Dediği şuydu:
"Türkiye PKK konusunda siyasi çözüme giderse katkı sağlarız..."
Almanya, Hollanda ve Belçika 'da bazı PKK sözcülerinin Fethullahçılarla ilişki içinde oldukları; Fethullahçılarla Barzani'nin de arasının hayli iyi olduğu savlarını duydum...
Elbet "neden iyi" sorusunu da sormadan geçemedim...
Aldığım yanıt şuydu:
"Güneydoğu'daki Kürt kökenli işadamları Kuzey Irak'ta ihaleleri Barzani aracılığıyla aldılar. Bunda Fethullah Gülen ve ABD'nin katkısı büyüktü. Fethullahçıların Erbil ve Süleymeniye'de on yılı aşkın süredir okulları var, unutulmasın..."
ABD ve AB hem Fethullahçıları hem de AKP 'yi destekliyor...
Gelelim Türk kökenli sosyal demokrat milletvekillerine...
Almanya'da yapılan "Cumhuriyet mitinglerine ve toplantılara" katılmıyorlar...
Gerekçeleri ise şu:
"Türkiye'nin içişlerine karışmayız!"
Aslında " canları isterse" katılıyorlar ama neyse!..
Türk kökenli sosyal demokrat milletvekilleri utanmasalar "CHP faşist parti" diyecekler ama "Ne şiş yansın ne kebap" örneği "CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması övgüyü hak etmese de sistem içinde bulunan demokratik araçlar kullanılarak elde edilen bu sonuca saygı gösterilmelidir" diyorlar...
Hollanda'daki "Milli Görüş" vurgununu yarın anlatacağım...
13 Mayıs Pazar günü saat 10.00 'da, İzmir'de Gündoğdu Alanı' nda mutlaka olacağım. Ege'nin coşkusunu yaşayacağım İzmir'de. Tandoğan, Çağlayan.. ve İzmir'de Gündoğdu...
Yüz binler İzmir'e akacak biliyorum...