Bilgi ve Tartışma Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Avrupa'da Tarikatlar

YazarMesaj
Genç Kemalist

Avrupa'da Tarikatlar Empty
MesajKonu: Avrupa'da Tarikatlar   Avrupa'da Tarikatlar EmptyPaz Haz. 15, 2008 11:14 am

Avrupa'da Tarikatlar...

Avrupa'yı tarikat şeyhleri ve "Milli Görüş" kuşatmış durumda

Bir ara "yeşil sermaye" nin kumbarası olan camiler, şimdilerde tarikatların eline geçmiş...

Tarikatların arkasındaki siyasi güçlerden birisi de iktidardaki sol ve sağ partiler...

Fethullahçılar Almanya'da SDP'yi arkalarına almışlar...

Hollanda'ya gelince...

"Mandaren" adlı şirket "Milli Görüş" ün...

Şirketin müdürü ise Üzeyir Kabaktepe ...

Amsterdam'da "Westermoskee" camisini "Mandaren" şirketi yapacak...

Üzeyir Kabaktepe, zimmetine 113 milyon Avro geçirmiş sahte belgelerle...

Üstelik 6 milyon Avro da kayıp...

"Tarikatlar" ve "Milli Görüş" arasında para toplama yarışı hızla sürüyor Avrupa'da...

Dernekler kuruluyor, yoksul ailelerin çocukları için para toplanıyor camilerde...

Paraların bir dilimi Türkiye'deki bazı derneklere, oradan da "dinci partilere" aktarılıyor...

Bunların hepsi iddia!..

Hollanda, Belçika polisi bu konuda nasıl bir araştırma yapıyor bilmiyorum ama Almanya'daki Kanal 7 Int ve Deniz Feneri Derneği'nin tam iki yıl izlendiğini biliyorum...

Brüksel'den İstanbul'a dönüyorum...

13 Mayıs Pazar günü İzmir'de Gündoğdu Alanı'nda olacağım...

İstanbul'a ilkyaz çoktan gelmiş. Trafik yine bildiğiniz gibi...

Mavi bir gökyüzü altında yürüyorum bir süre. Beyoğlu'na çıkıp kahve içiyorum bir kafede.

Gazeteleri okuyorum...

Şu "sıkmabaş" a inadına "türban" diyenleri anlamıyorum? Kime hizmet ediyorlar "türban" diyerek merak ediyorum?

"Sıkmabaş" ı "türban" diye adlandıran kesim Fethullahçılardır, bu böyle biline!..

Bazı ******çüler, Fethullahçılar ve ikinci Cumhuriyetçiler gibi televizyon ekranlarında, gazetelerde rahibe örtüsü benzeri , siyasal İslamın simgesi olan "sıkmabaş" a "türban" diyerek olayı hafife almaya çalışıyorlar.

Yeşil sermaye, Milli Görüş ve tarikatlar...

Biliyorsunuz İsviçre dünyanın para kasası...

Aykut Küçükkaya'nın Cumhuriyet Yayınları'ndan çıkan "Şef" adlı kitabı YİMPAŞ'la kurulan para diktatörlüğünü anlatır...

Dün sabah gazeteye geldiğimde Aykut, konuk katında sakallı, yaşlı biriyle konuşuyordu...

Gelen kişi YİMPAŞ'a 1 milyon mark kaptırmıştı 1996 yılında...

Daha sonra Aykut, sohbet ederken YİMPAŞ'ın İsviçre'de yaptıklarını şöyle özetledi:

"Yozgat'ta halka açılan üç temel şirketin, Yimpaş İhtiyaç Malzemeleri, Yimpaş Holding AŞ ve Yimpaş Gıda Sanayi hisse senetlerini Türkiye'de ve Almanya'da satarak para toplayan Yimpaşçılar, İsviçre'de halka açık olmayan Yimpaş Group AG'yi kurdular. Toplanan paralar özel kuryeler aracılığıyla, vergisiz biçimde İsviçre'deki YİMPAŞ şirketine aktarıldı.

Credit Lyonnais Bankası, UBS AG ve Basellandschaftlichen Kantonal Bank'ta Yimpaş Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar , şirketin asbaşkanı Dieter Kraus , şirket kurucusu İsmail Can ve eşi Belma Can ,YİMPAŞ yöneticisi Erol Özbek , öncü şirket Conway Treuhand AG ve Yimpaş Group AG adına onlarca hesap açıldı...

Örneğin şef Dursun Uyar adına UBS AG'de açılan hesabın numarası 233-631'875.40X'ti ..."

YİMPAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar için Almanya tutuklama kararı çıkardı. Uyar ise hâlâ Türkiye'de. Şu sıralarda AKP Genel Merkezi'nden çıkmıyor.

Yeşil sermaye, Milli Görüş ve tarikatlar sırtlarını CDU-SDP koalisyon hükümetine dayamışlar...

Türk kökenli sosyal demokrat milletvekilleri Türkiye'de CHP'nin, DSP'nin ve SHP'nin gizli gizli altını oymayı sürdürüp AKP'nin yeniden tek başına iktidar olması için Tanrı'ya dua ediyorlar...

Onlara göre AKP yenilikçi, özgürlükçü, liberal bir parti...

Sıkışınca "sosyalist olduklarını" söylüyorlar, Tayyip Bey'i, Abdullah Bey'i, "kurtarıcı" olarak görüyorlar...

Tıpkı bizim Türkiye'deki dönekler gibi!..

SDP'nin en iyi ilişki kurduğu gazete Fethullahçı Zaman Almanya'da.

Pek çok paneli ortaklaşa düzenliyorlar...

Bir haftadır yurtdışındaydım...

Altı ay önce bir karamsarlık vardı gurbetçilerde. Tandoğan mitingi onları da uyandırmış, Çağlayan mitingi ise coşturmuş...

Şimdi sırada İzmir mitingi var...

Manisa mitingini televizyondan izledim Frankfurt'ta...

Sol birleşir mi?

En çok sorulan soru buydu...

Cumhuriyet Frankfurt Bürosu'ndan Ömer Aktaş'ın düzenlediği panelde bu coşkuya yakından tanık oldum...

Konuştuğum kişilerin çoğunluğu şöyle diyordu:

"AKP'nin iktidar olmaması için her yol geçerlidir. CHP-DSP-SHP birlikteliğine Genç Parti de katılsın."

Ne diyorsunuz?

11 MAYIS 2007/ CUMHURİYET

Avrupa'da Tarikatlar
1 sayfadaki 1 sayfası