Bilgi ve Tartışma Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Yaşam Nedir?

YazarMesaj
Genç Kemalist

Yaşam Nedir? Empty
MesajKonu: Yaşam Nedir?   Yaşam Nedir? EmptyPaz Haz. 15, 2008 11:27 am

Soytarılığın, ikiyüzlülüğün , yalanın, dolanın, soygunun , talanın boy verdiği benim yurdumun insanı neden çaresiz? Neden umutsuz?

Adı "sol" olan çürümüş siyasal partiler gençleri kapılarından içeri sokmuyor, çeteleşmiş sözde "sol" partiler, 22 Temmuz akşamı genel seçim sonuçlarının değil, liderlerinin bir daha seçilebilmesinin hesabını yapmadılar mı?

Bir sonbahar sabahı Antalya 'da mavi bir tülü andıran Akdeniz 'i seyrederken, gözlerim sisler altındaki Beydağları' na takılıyor, aşksız ve sevgisiz yurdumun insanlarını düşünüyordum...

Bırakın kitap okumayı , sinemaya, tiyatroya , konsere, resim sergisine gitmeyi, gazetelerin sadece fotoğraflarına bakan , TV'lerin sabah programlarında şarkıcı-türkücü-manken kadrosunun cehaletini seyredip , canlı yayına telefonla bağlanan kadınlarımız içme suyunu "şifalı su" sanıp çeşme başında kuyruklar oluştururken, "cinci hocalardan" reyting arayan televizyon yapımcılarına ne diyeceğiz?

Bir haftadır Akdeniz 'de "Türkiye'de neler oluyor" sorusuna yanıt ararken, DSP Antalya İl Başkanı Baştuğ Çalışır ve arkadaşlarının düzenlediği toplantıda Prof. Dr. Çetin Yetkin 'le "Türkiye'nin dününü, bugününü" tartıştık ... Baştuğ Çalışır, ve Hicran Karabudak 'ın yakın tarihimize ışık tutan konuşmalarını dinledim..

Elbet Çetin Yetkin'le aynı görüşleri paylaşmasak da ortak noktalarımız vardı...

Üniter devlet , laiklik, Cumhuriyet ve demokrasi, insan hakları...

1978 kuşağından Mehmet Tosun 'un "Bahçekafe" adlı şiirsel mekânında her yaştan izleyiciyle buluşmanın keyfini yaşıyordum, şair dostum gazeteci Ünal Ersözlü ve Bülent Ecevit' le buluşma olanağı buldum...

Mehmet Tosun bir kültür insanı . "Bahçekafe" de sinama , şiir günleri ve her ay "dolunay gecesi" düzenliyor.

Antalya'da uçaklar bir iniyor bir kalkıyor ....

Turizm sektörü bildiğiniz gibi . Antalya yöresine geçmiş yıllarda Almanlar geliyordu şimdi Ruslar .

Antalya 'da turizm sektörünün adı "tesettür oteller" le anılmaya başladı.

Özel kız yurtları tarikatların eline geçmiş tümüyle. Kara çarşaf, sıkmabaş ve tesettür kenar mahallelerin içlerine dek girmiş...

Esnaf, maliye denetçilerinin baskısı altında ...

Elbet bu oluşum salt Antalya'ya özgü değil...

Antalya Temsilcimiz Ahmet Oruçoğlu, bu olup bitenleri yakından izleyen deneyimli bir gazeteci.

Cumhuriyet' in Antalya Bürosu'ndan Gürsu Kunt 'un Cumhuriyet'te çıkan manşet haberi, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu laik, demokratik Cumhuriyetin nasıl kuşatıldığını gösteren en son örnek ...

Antalya'da kız yurtlarında "zikir" sesleri yükseliyor; Milli Eğitim Bakanlığı 'na bağlı Özel Valide Sultan Ortaöğretim Kız Yurdu' nu şeyhin müritleri yönetiyor...

Nerede devletin savcıları ? Nerede CHP lideri Deniz ****** ve CHP ?

Sanırım kurultay hesabı yapıyorlar!..

Antalya yöresindeki "dini eğitim" İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye 'de. Tarikatların açtığı anaokullarında 3-6 yaş arasındaki çocuklara "din eğitimi" veriliyor.

Gerekçe ise hazır:

" Din eğitimi küçük yaşta verilsin ki terörist olmasın!.."

Gürsu Kunt ve reklam servisinden Filiz Gümüşel 'le birlikte öğle saatlerinde bir kafede o sisli Beydağları 'nı, Akdeniz 'in mavisini seyredip yemek yerken AKP hükümetinin ranta dayalı anlayışını konuştuk.

Antalya, rantın merkezi İstanbul ve Bodrum 'dan sonra...

Bilmem Fettah Tamince 'yi tanır mısınz?

Lara 'da otelleri var. Fethullah Gülen 'in müridi mi, yakını mı, dostu mu, nesi acaba?

Tayyip Bey ve Emine Hanım sık sık Fettah'ın oteline gelirler tatil için..

Fettah'ı anlatmayı yarına bırakalım...

Soytarılığın , ikiyüzlülüğün, talanın , soygunun ve Antalya 'nın öteki yüzünü yarına bırakacağım...

Antalya'da o gece ...

Cevher Kantarcı' yı aradık Ünal Ersözlü'yle. Cevher, dürüst , onurlu, Türkiye sevdalısı bir gazeteci ve televizyoncudur...

Şimdilerde işsiz. Ayvalık 'ta yaşıyor. Hastalığı yendi . Dimdik ayakta!..

Sahi yaşam bir masal mı , bir öykü mü, yoksa şiir mi ?

Bir toy gökyüzünün altında o sonbahar güneşiyle ısınırken , bir kor düşüyor yüreğime...

Antalya 'dan İstanbul 'a uçuyorum...

Yüreğimdeki inci çiçekleri kurşun oluyor!..

Şırnak 'ta 13 şehit!..

Dinci faşizmin kuklaları, ikinci cumhuriyetçiler , Barzani 'ye "kardeşim" diye seslenenler, özgürlük türküleri , söylenenler neden susuyorsunuz?

20 yaşında çocuklarımız bizim onlar, geleceğimiz , umudumuz...

Attilâ İlhan 'ın dizelerinde gibiyim. Sisler Bulvarı öksüz , ben öksüzüm. Bir İstanbul sabahında yağmurun altında yalnızım .

Sisler Bulvarı ayaklanıyor . Artık kalbimi susturamıyorum ...

Hikmet Çetinkaya

Yaşam Nedir?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Felsefe Nedir?