Hizbullah'tan El Kaide'ye...
Yaklaşık iki aydır yazıyordum; Güneydoğu'da El Kaide, Hizbullah , İslami Hareket ve Müslüman Kardeşler adlı köktendinci terör örgütlerinin , Diyarbakır'dan Batman 'a, Adana'dan Gaziantep 'e dek örgütlendiklerini...
Özellikle El Kaide ve Hizbullah'ın Güneydoğu'dan kentlere doğru kaydığını; Konya, Ankara ve İzmir gibi kentlerde de taban bulduğunu , özellikle varoşlarda yandaşlar edindiğini birçok kez köşeme taşıdım...
22 Temmuz seçimlerinde köktendinci örgüt militanlarının Irak'ın kuzeyinden destek aldığı, istihbarat birimlerinin raporlarında ortaya çıkmış, Güneydoğu'da "Kürt-İslam Sentezi" ne dayalı yapılanmasında El Kaide'yle ilişki içinde olduğunu vurgulamıştım...
Altı gün önce Gaziantep'te yapılan El Kaide operasyonunda Ahmet Çondul adlı bir polis şehit oldu, Bayram Deniz, Hüseyin Çiftçi , Mehmet Ağca , Mehmet Ali Koca ve Şaban Nergiz yaralandı...
Şehit olan Ahmet Çondul' la yaralı dört polis , özel harekât timindeydi...
Gaziantep gibi gelişmiş bir kentimizde El Kaide'nin nasıl örgütlenebildiği sorgulanmalıdır...
Özel timle çatışabilecek düzeye gelen El Kaide militanları, istihbarat birimlerince daha önceden niçin etkisiz hale getirilmemiştir? İstihbarat birimleri 22 Temmuz seçimleri öncesi neden bir operasyon gerçekleştirmemiştir?
Çatışma sırasında El Kaide militanlarının elinde otomatik silahlar var...
Bir soru daha:
"Bu silahlar Irak'ın kuzeyinden mi Türkiye'ye gelmiştir?"
El Kaide ve Hizbullah...
20 gün önce Konya merkezli Hizbullah operasyonu yapılmış, Diyarbakır , Batman, Gaziantep , Şanlıurfa, İstanbul ve İzmir'de 130 köktendinci gözaltına alınmıştı ...
Yoğunluk Konya, Diyarbakır ve Batman'daydı...
Buradan Davos 'a geçmek istiyorum...
Gaziantep nire.. Davos nire!..
Dünya Ekonomik Forumu için yapılan bir kamuoyu araştırması açıklandı Davos'taki toplantının ilk gününde...
Araştırma sonuçlarına göre Türkler arasında El Kaide'yi destekleyenlerin oranı yüzde 13...
Sizce bu oran neyi ifade ediyor?
Acaba Abdullah Bey, Tayyip Bey Türklerin yüzde 13'ünün El Kaide'yi destekleme nedenini nasıl değerlendiriyor?
Sabah akşam "sıkmabaş" ı ısıtıp ısıtıp gündeme getiren, Türkiye'nin ekonomik sorununu "sadaka" dağıtarak çözmeye çalışan, eğitimi tarikat şeyhlerine teslim eden bir düşünce Türkiye'yi çağın neresine götürecek?
Gaziantep'te çok önemli bir operasyon yapılıyor , Türklerin yüzde 13'ü de operasyonda bir polisi şehit eden , dördünü de yaralayan El Kaide'ye destek veriyor...
İşte Türkiye'nin AKP iktidarı sayesinde ortaya koyduğu fotoğraf ne yazık ki böyle...
Bir siyasal parti "din damarından" besleniyorsa, kendisini "milliyetçi" olarak tanımlayan MHP , "Bana da buradan oy düşer" hesabı yapıp Tayyip Bey'in trenine binerse, Türkiye'nin karşısına PKK'den daha büyük El Kaide belası çıkacaktır...
El Kaide'nin İstanbul'daki iki bombalı eyleminde onlarca yurttaşımız öldü...
Unutkan toplumuz biz, unutup gittik...
Şimdi "Ne zaman oldu İstanbul katliamı" desem kaç kişi anımsar?
Türkiye bir dönemeçte , bir kenara not edin ...
Türkiye köktendinci bir yapılanmaya doğru kayıyor... Tarikat evlerinde yetişenlerin pek çoğu bu yapılanmanın içinde ...
Bu arada "Büyük Gözaltı" yapılıyor, El Kaide, Hizbullah militanları yakalanıyor...
Güneydoğu'daki "Kürt-İslam Sentezi" ni temel alan köktendinci yapılanma, 22 Temmuz seçimlerinde AKP'nin işine yaramış olabilir, 2009 yerel seçimlerinde DTP'nin bazı kalelerini de düşürebilir...
Peki ondan sonra ne olacak?
Pakistan'a bakın , görürsünüz!..
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu' nun Ali Kırca' nın programında türbanlı kadın yargıçlara da sıra geleceğini söylediğini yazmıştım.
Prof. Kuzu, Show TV'deki tartışmada böyle bir açıklama yapmadığını söyledi. Düzeltir, özür dilerim. H.Ç.
HİKMET ÇETİNKAYA