Bilgi ve Tartışma Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Bir Dönek Portresi

YazarMesaj
Türkiyem

Bir Dönek Portresi Empty
MesajKonu: Bir Dönek Portresi   Bir Dönek Portresi EmptyPaz Haz. 22, 2008 5:04 pm

Bir Dönek Portresi

Soytarı bugünlerde yine esip gürlüyor, "ülküdaşları"yla birlikte sahtekârlığın, dönekliğin nasıl bir "kıvırtma" sanatı olduğunu sergiliyor...

Soytarıyı Cumhuriyet okurları tanır...

Bir dönem Taksim-Tünel arasında "Birinci sigarası" içip, parka ve postal giyip solculuk yapardı...

On yıl kadar önceydi...

Brüksel'den THY uçağına binmiş İstanbul'a geliyordu...

Uçakta hosteslerin yakalarına "****** rozeti" taktığını görünce önce şaşırdı, sonra isyan etti:

"Ne oluyor bu rozetler böyle ?.. Bu çağda ******çülük mü olur !.."

****** Havalimanı'na indi Brüksel uçağı...

Bizimki yine öfkelendi:

"Ne demek ****** Havalimanı ...

****** öleli yıllar oldu. Bıktım ****** adını duymaktan..."

Bir taksiye bindi...

Taksi ****** Bulvarı 'ndan geçip ****** Kültür Merkezi önüne geldiğinde sinirleri iyice bozuldu...

Bir yazı yazdı Hürriyet 'e. O yazıda ******'e, Cumhuriyet rejimine küfrediyor, laik sistemi aşağılıyordu...

Kaç yıl geçti aradan ?

Sanırım 9-10 yıl...

****** ve aydınlanma düşmanı bu zibidi bugünlerde yine saldırıyor Cumhuriyet rejimine...

Hürriyet yazarı zibidinin "Kaçıncı Cumhuriyet" yazısına Ertuğrul Özkök öfkelenmiş...

Yoksulluğun, yolsuzluğun, dinci yapılanmanın, tarikatların üstüne giden ******çü Emin Çölaşan 'ı Hürriyet'ten kovan Aydın Doğan , bu ****** ve Cumhuriyet düşmanı zibidiyi nasıl içine sindiriyor anlamış değilim!..

Dönek artık çok güçlü. Abdullah Bey 'in Çankaya eyleminin sonuçlanmasından hoşnut.

İşte o yüzden de "İkinci Cumhuriyet" le yetinmeyip, "Beşinci Cumhuriyet" istiyor...

Eh bu arada ülküdaşı Mehmet Altan 'a mesaj gönderiyor:

"Hürriyet'ten kovulursam yanına alır mısın?"

Bir başka yazar Hürriyet'ten arkadaşım Özdemir İnce . Şiirlerini yıllar önce severek okurdum, şimdilerde ise yazılarını da...

Türkiye'nin övünç duyduğu bir aydın, şair ve yazardır Özdemir İnce. Neredeyse 30 yıllık arkadaşımdır.

Özdemir İnce "Gündelik Faşizm" başlıklı yazısında, AKP iktidarının "İkinci Cumhuriyetçi Hizmetkârları" nı yazıyordu...

Kimler mi?..

Hadigiller, Mehmetgiller, Cengizgiller, Hasangiller, Şahingiller...

Sayıları çok, köşeme sığmaz...

Bunlar dışarıdaki "Soros çocukları"yla içlidışlıdırlar, hizmetkârlığın bedelini alırlar...

Özdemir İnce'nin "Ağustos 1936" şiir kitabının resimlenmesini hem Paris 'te hem de İstanbul'da yaşayan ünlü bir ressamımız yapacaktı...

Özdemir İnce, ressama telefon etmiş. Ressam, İnce'nin şiir kitabını ağlayarak okuduğunu, hasta olmasına karşın resimleyeceğini söylemiş...

Ressam zaten Özdemir İnce'nin arkadaşı Paris 'ten...

Ressam yayıncıyla anlaşmış...

Resimler beklenirken ressam yayıncıya telefon etmiş...

"Hastayım, kitabı resimlemekten vazgeçtim!.."

Özdemir İnce olayı araştırmış ve gerçek ortaya çıkmış...

"Soros Çocukları" , "İkinci Cumhuriyetçiler" ve "Brüksel lahanaları" ressama baskı yapmışlar:

"Sen nasıl olur da Özdemir İnce'nin şiir kitabını imzalarsın. ******çü faşist Özdemir'in kitabını resimlersen bundan sonra tek tablonu sattırmayız..."

Ressam panikleyip kitabı resimlemekten vazgeçmiş!

Dün sabah Özdemir İnce'yi aradım. Telefonda sohbet ettik bir süre...

İnce, "Ressam çok korkmuş onlardan, bana telefon etmeye bile cesaret edemedi" deyip ekledi:

"AKP iktidarını bir yana bırakalım. Bu kişiler yazılarımdan tedirgin olduklarından beni bir kaşık suda boğmak istiyorlar. Ama bunlar bana sinek vızıltısı gibi gelir."

Aydın Doğan Grubu'nun CNN 'si ve öteki yayın grupları "İkinci Cumhuriyetçi" döneklerin kuşatması altında. Emin Çölaşan kovuluyor, "Brüksel lahanası" ise baş tacı ediliyor...

Yalan mı?

Hikmet ÇETİNKAYA

Bir Dönek Portresi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-