Bilgi ve Tartışma Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Yılmayız, Korkmayız!

YazarMesaj
Türkiyem

Yılmayız, Korkmayız! Empty
MesajKonu: Yılmayız, Korkmayız!   Yılmayız, Korkmayız! EmptyPaz Haz. 22, 2008 5:10 pm

Yılmayız, Korkmayız!..

Dinci medya kaç gündür Cumhuriyet gazetesine ve başyazarı İlhan Selçuk 'a saldırmaya başlamıştı...

İlhan Selçuk ve 11 kişi dün sabaha karşı evlerinden gözaltına alındı...

Gözaltına alınanlar arasında eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu , İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de var...

Türkiye nereye gidiyor?..

Ben bu soruyu aylardır soruyorum...

Türkiye laik, demokratik bir hukuk devletidir...

Demokratik hukuk devletinde yaşadıklarımız gerçekten benim bir yurttaş olarak içimi acıtıyor...

AKP'nin kapatılması için iddianame hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya 'ya "Ergenekon bağlantısı" olduğunu ima eden bakan Ertuğrul Günay , ardından ifadesine başvurulan bir mafya babası...

Sonra?

İlhan Selçuk'un sabaha karşı gözaltına alınması...

Yarın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı "Ergenekon" dan gözaltına alınırsa hiç şaşırmayın!..

Bugün yabancı medya bile polis örgütünün yüzde 70'inin Fethullahçı polislerle dolduğunu yazıyor, dinci gazetelerin bazı yazarları sanki Ergenekon soruşturmasını yürütüyor gibiler...

Durum vahim!..

Deniz ****** 'ın deyişiyle AKP "kendi derin devleti" ni yaratıyor...

Bakın bir şey söyleyeyim:

" Cumhuriyet gazetesi laik demokratik Cumhuriyeti, ****** devrimlerini savunur . İlhan Selçuk yaşamı boyunca laik demokratik Cumhuriyetten, ****** devrimlerinden ödün vermeden yoluna devam etmiştir ve edecektir. Bizi, hiçbir dinci, tarikatçı güç susturamaz, bu böyle biline!"

Bakın, Yeni Şafak gazetesinin Taha Kıvanç 'ı ( Fehmi Koru ) dün köşesinde neler yazıyordu:

"Ak Partililere benim de bir tavsiyem var: Şu günlerde Cumhuriyet gazetesini dikkatle izlemeliler . Hürriyet veya Milliyet , hatta Vatan önemli değil bu süreçte, onlar 'Vur kaç' ekibi; karargâh (Ergenekon'un karargâhını kastettiğimi sanmayın, Ak Parti'yi ne pahasına olursa olsun durdurma çabasının karargâhı), Cumhuriyet gazetesi...

Şu satırları haftanın ilk günü Cumhuriyet'in 'başyazı' sütununda okudum: 'Yüksek mahkemenin vereceği kararın ne olacağı elbette bilinemez; ancak Türkiye'nin laik Cumhuriyet olarak İslam dünyasındaki olumsuz gelişmeler karşısında ayakta kalabilmesini elbette yalnız hukukla ve davalarla sağlamak mümkün değildir.' ..."

Zaten son üç gündür Yeni Şafak'tan Ali Bayramoğlu ve Fehmi Koru, İlhan Selçuk'u hedef gösteriyordu...

Yaşadıklarımız 12 Eylül sonrasını anımsatıyor...

Başbakan ve onun destekçisi dinciler, tarikatçılar, Soros'un çocukları bastırıyor:

"Devleti çetelerden arındıracağız..."

****** haklı...

AKP, kendi derin devletini kuruyor, 12 Eylül'ün baskıcı rejimini uyguluyor...

İlhan Selçuk'u, Kemal Alemdaroğlu'nu, Doğu Perinçek'i sabaha karşı gözaltına alıyor polis...

Askeri darbe mi oldu?

Hayır!..

O zaman?

Sivil darbe!..

AKP, muhalif aydınları, yazarları, bilim insanlarını, siyasetçileri yıldırmaya çalışıyor...

Asla yılmayacağız!..

Ben, 12 Mart'ları, 12 Eylül'leri gördüm. İlhan Selçuk, Oktay Akbal, Ali Sirmen, Erdal Atabek ve ben 12 Mart'larda, 12 Eylül'lerde işkencelerden geçtik, hapis yattık...

Vız gelirsin bize Tayyip Bey!..

Vız gelirsiniz bize dinciler, AKP'nin yağdanlıkları...

Biz Muammer Aksoy 'u, Bahriye Üçok 'u, Uğur Mumcu 'yu, Onat Kutlar 'ı, Ahmet Taner Kışlalı 'yı şehit verdik bu uğurda...

Üç kez bombalandı gazetemiz...

İlhan Selçuk, 15 yıldır can güvenliği nedeniyle devlet koruması altındadır.

Devlet olarak hem koruyor hem de sabaha karşı evini basıyorsun!

Bu mudur demokratik hukuk devleti?

Sevgili İlhan Ağabey!

Türkiye seni tanıyor, biliyor!..

Sen, çetelerle, katillerle, demokrasi düşmanlarıyla savaşım verdin yıllardır...

Sana inanıyoruz, sana güveniyoruz...

Sen düşüncelerimizin ışığısın...

Sen suçluysan biz de suçluyuz!..

Biz buradayız, okur da gazetenin bahçesinde!..

Oktay Akbal'la, İbrahim Yıldız 'la, Güray Öz 'le, Mehmet Sucu 'yla, Hakan Kara 'yla, Miyase İlknur' la, Alev Coşkun 'la, Emre Kongar 'la, Ertin Akgüç 'le, Erdal Atabek 'le, Deniz Kavukçuoğlu 'yla, Mustafa Balbay 'la, Fikret İlkiz 'le, Mustafa Pamukoğlu 'yla, Serdar Kızık 'la, Hüseyin Gürer 'le, Bülent Yener 'le, Fazilet Kuza 'yla Vehbi Bağcı 'yla ve tüm arkadaşlarımızla yürek yüreğeyiz...

Yanındayız!..

Başta söyledim:

"Korkmayacağız, yılmayacağız!"

Seni özlemle bekliyoruz!..

hikmet.cetinkaya@cumhuriyet.com.tr

Yılmayız, Korkmayız!
1 sayfadaki 1 sayfası