Güle Güle Tayyip Bey. ..
Sivil demokratik darbe 22 Temmuz'da olmuştu...
Sandıktan yüzde 47 oranında oy çıktı. AKP 340 milletvekiliyle tek başına iktidar oldu.
Başbakan önceki gün konuştu:
"Ya sev ya terk et!"
Kimi seveceğiz; Erdoğan 'ı, Gül 'ü?..
Sevmezsen çek git. Yurttaşlıktan çık. Bir başka ülkeye yerleş.
Bekir Coşkun 'u hedef tahtasına koydu Tayyip Bey...
Tıpkı "Vakit" gazetesinin Ahmet Taner Kışlalı 'yı, Yargıtay üyelerini koyduğu gibi.
Emin Çölaşan 'ı Aydın Doğan Hürriyet'ten kovdu. Bekir Coşkun'u ise Tayyip Bey.
Nerede hukuk devleti, anayasa? Yasalar nerede?
İran'da aydınlar Humeyni döneminde bunu yaşadı. Ülkelerini terk ettiler. Ya zindanlarda öleceklerdi ya da darağaçlarında...
Sevgili Bekir Coşkun, bil ki yalnız değilsin!..
Laik demokratik Cumhuriyetten yana herkes seninle birlikte...
Laik demokratik Cumhuriyeti kanlarıyla, canlarıyla kuran Mustafa Kemal ve arkadaşları da ölmedi, yaşıyorlar...
Din pazarlamacılarına, tarikat şeyhlerine, laik Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere karşı dimdik ayakta olacağız.
Sayımız çok az medyada biliyorum...
Çoğalacağız !..
Gençler geliyor bizimle birlikte. Adım adım yürüyoruz. Yılgın görünsek bile inançlıyız. Cumhuriyet devrimlerinin bekçisiyiz.
Kuşatma adım adım sürecek...
Önce, Abdullah Bey bir cumhurbaşkanı seçilsin bakalım. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekteterliği'ne, "vay be, getirdiği isme bak, katıksız laik, Cumhuriyetçi" havası verilsin topluma...
Ondan sonrası kolay!..
Milli Eğitim Hüseyin Bey 'in beş yıllık "icraatıyla" zaten Fethullahçıların elinde değil mi? Emniyetin istihbarat birimi Hocaefendi'nin denetiminde değil mi?
AKP'yi, Tayyip Bey'i, Gül'ü, Arınç 'ı eleştirmek, ABD ve AB güdümündeki emperyalizmin bayraktarlığını yapan neoliberallere karşı çıkmak, Cumhuriyetin kazanımlarını savunmak suç artık benim güzel yurdumda...
Ya sev ya terk et!..
Hayır, buradayım ben de, buradayız. Yarın alanlara çıkar tepkimizi gösteririz.
Tayyip Bey, Başbakan sıfatıyla Bekir Coşkun'u Türkiye'den kovmaya kalkıyor...
Hop hop!..
Devlet yönetmek Kasımpaşa'da bir kahvede okey oynamaya benzemez...
Demokrasiyi araç olarak kullananlar, camileri kışlaya, minareleri süngüye, kubbeleri miğfere benzetenler yüzde 47 oyla tek başlarına iktidar olsalar da laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.
Bu işler "gemicik" le, Bodrum Yarımadası'ndaki imar yetkisini CHP 'li, MHP 'li ve ANAP 'lı yerel yönetimlerden alıp Kültür ve Turizm Bakanlığı'na vermekle, orman ve Hazine alanlarına kaçak villa yapmakla da olmaz.
Birileri sormalı Tayyip Bey'e, Bekir Coşkun'un deyişiyle:
"Hayrola Tayyip Bey, Türkiye babanın çiftliği mi?"
Tayyip, bu coğrafyada yaşayan 70 milyon insanı "kul" sanıyor, kendisini de padişah olarak görüyor.
Mustafa Kemal ******, 1923 devrimiyle "kul" u "yurttaş" yaptı Tayyip Bey...
Unuttun mu 10 Kasım'daki şu sözlerini:
"Anıtkabir'de sap gibi duruyorlar..."
Hikmetyar 'ın önünde siz diz çöktünüz Tayyip Bey. Terörist El Kadı 'ya "Ben kefilim" dediniz...
Devam edeyim mi daha?
Edeyim:
"Türkiye kendisine din olarak Kemalizmi alarak başka hiçbir dine hayat hakkı tanımamıştır..." , "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir..."
Yargı kararları karşısında "Ulemaya sor" diyen düşünce iktidarda bugün...
Öyle yağma yok..
Bekir Coşkun ve eşi Andree Coşkun Türkiye'de yaşayacaklar, tıpkı benim gibi, demokrasi sevdalıları gibi...
Bizler buradayız. Siz çekip gidin ABD'ye. Bush 'un yanına...
Şimdi sözüm size Aydın Doğan Bey:
Emin Çölaşan'ı korusaydınız, onu ilahlara kurban etmeseydiniz; 20 yıl önceki Hürriyet'in sahibi Erol Simavi 'nin Turgut Özal 'a gösterdiği tavrın yarısını sergileseydiniz; Tayyip Bey, Bekir Coşkun'a "Türkiye'yi terk et" diyebilir miydi?
Hürriyet yöneticileri ve sevgili arkadaşım Ertuğrul Özkök ne diyorsun? Yüreğinde bir hüzün var mı bugünlerde?..
Nasılsın?
hikmet.cetinkaya@cumhuriyet.com.tr