Kibele'yi Öldürdüler...
Çorum-Yozgat sınırındaki "İncesu Kanyonu" nu bilir misiniz?
Orada bir Kibele kabartması vardı...
Dün bir baktım ki kabartma kırılmış, yüzü tahrip edilmiş...
Taliban da Afganistan'da dünyanın en büyük heykelini dinamitle havaya uçurmuştu...
Ankara'yı susuz bırakan Melih Gökçek de Heykeltıraş Mehmet Aksoy 'un kadın heykellerini "edepsiz" bulduğu için on üç yıl önce kaldırıp, depoya atmış, ardından da konuşmuştu: "İçine tüküreyim böyle sanatın!"
Muhterem şimdilerde Tanrı'ya dua etmekle vakit geçiriyor, yağmur duasına çıkıyor...
Halkımızın büyük bir bölümü bu olup bitenleri umursamıyor, bazı ******çü dostlar bile Fethullah Gülen 'le İhsan Doğramacı 'nın buluşu olan "türban" ı, dinsel bir simge olan "sıkmabaş" la karıştırıyor.
Sabah İstanbul'da uyandım, öğle saatlerinde ise İzmir'deydim...
Dikili Şenliği başladı. Osman Özgüven 'in 1985 yılında başlattığı şenliğin düzenlemesinde öncülük eden iki isim vardı: İlhan Selçuk ve Aziz Nesin.
İlhan Ağabey'in yazısını okuyunca yirmi yıl önceye gittim. Aziz Nesin, Mustafa Ekmekçi, Ahmed Arif ve Uğur Mumcu 'yu andım...
98 yaşındaki eski MİT çalışanı, Aziz Nesin'in "MİT'çi" olduğunu öne sürdü; Attilâ İlhan 'ın da aynı kurumda çalışmış olabileceğini söyledi, haftalık bir dergiye...
Fethullahçı, "siyanürlü altın" cı Akın İpek 'in gazetesi ve bir başka dinci gazete olayın üzerine atladı...
Şöyle bir hava yaratılmak isteniyor:
"Türkiye'nin önde gelen solcuları, Marksistleri, Kemalistleri MİT'çidir..."
98 yaşındaki emekli MİT çalışanı Neşet Güriş ... 1935 yılında Aziz Nesin, Beyazıt'ta terk edilmiş bir binada kalıyormuş. MİT'çi Güriş, Aziz Nesin'e aylığını götürüyormuş...
Yalanın böylesi nerede görülmüştür?
Neşet Güriş, Doğan Grubu'nun dergisi "Tempo" ya anlatmış tüm bunları...
Aziz Nesin 1915 doğumludur. 1935 yılında Kuleli Askeri Lisesi son sınıf öğrencisidir. 1937'de ise Ankara'da Harp Okulu'nu bitirip, teğmen olarak TSK'ye katılmıştır.
Bir askeri lise öğrencisi, Beyazıt'ta terk edilmiş bir binada mı yatıp kalkar, yoksa okulda mı?
Askeri lise öğrencisi olan Aziz Nesin, nasıl oluyor da Sansaryan Han'daki Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sabaha dek falakaya yatırılıyor?..
Hepsi tümden yalan!
Tempo dergisi ne yapacak şimdi?
Yalan üzerinden haber yapılmaz, yazı yazılmaz...
Bakalım Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi "Tempo" dergisi ve dinci gazeteler hakkında ne yapacak?..
"Zarfçı" lıktan Bergama Ovacık'taki "siyanürlü altın" a geçen, şimdilerde Havran'a da el atan Akın İpek'in gazetesine nazar değmesin...
Fethullahsever Akın'ın gazetesi parasız dağıtılıyor. Seçtikleri mekânlardan birisi de ****** Havaalanı'dır.
Kaç bin gazete dağıtılır, acaba? Değirmenin suyu nereden gelmektedir?
Türkiye "dinci bir kuşatma" altındadır. Başkan Tayyip Bey "İslamın ılımlısı, ılımsızı olmaz, İslam İslamdır" dedi ve doğru söyledi...
Gerçekten nasıl bir İslam!
İran modeli mi, Afganistan, Pakistan modeli mi, Mısır, Malezya ve Endonezya modeli mi?
Hangisi?
On gün süreyle Ege ve Akdeniz kıyılarındayım...
Acaba 22 Temmuz seçimlerinden sonra neler oldu oralarda, merak bu ya!..
Yarın saat 18.00'de Edremit Akçay'dayız Serdar Kızık 'la. Akçay Şenliği'nde "Siyaset - Ticaret - Tarikat" ı konuşacağız; pazar günü de Dikili'de olacağız, 1 Eylül'de de Didim'de "Demokrasi ve Barış Şenliği" nde...
Rusya, Fethullahçıların Petersburg'daki okulunu (bugüne dek 16 okul devletleştirildi) devletleştirdi. CIA desteğindeki Fethullahçılara Putin , "Yeter, buraya kadar" dedi. Fethullahçılar şimdilerde Kuzey Irak'a, onların deyişiyle "Kürdistan" a yerleşti, Barzani 'yle birlikte hastane ve üniversite kurdular.
Ağustos sıcağı yakıyor insanı...
Bafa Gölü çekilmiş. Balıklar ölmüş. O güzelim yeşil vadi kurumuş... Menderes Nehri can çekişiyor...
Türkiye kuraklıkla karşı karşıya!
Milas'ı geçip Gökova'ya inerken aklıma 2 bin 500 yıllık Kibele kabartmasının, Taliban yöntemiyle kırılması geliyor...
Akın İpek'in Bergama Ovacık'taki "siyanürlü altın tesisleri" ise çevreye zehir saçıyor; Bay İpek'e yargı kararları "vız" geliyor.
Utanıyorum...
Hikmet ÇETİNKAYA