Bilgi ve Tartışma Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

İki Büyük Tehdit: İrtica ve Bölücülük!

YazarMesaj
Türkiyem

İki Büyük Tehdit: İrtica ve Bölücülük! Empty
MesajKonu: İki Büyük Tehdit: İrtica ve Bölücülük!   İki Büyük Tehdit: İrtica ve Bölücülük! EmptyPaz Haz. 22, 2008 5:49 pm

İki Büyük Tehdit: İrtica ve Bölücülük!..

Kimi okurlar, dostlar, arkadaşlar "Nereye gidiyoruz" diye soruyorlar...

Türkiye'nin adım adım nereye gittiği belli!..

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhuriyetin temel nitelikleri ve kazanımları tartışılıyor; "hem laik hem de Müslüman olunmaz" savı ilköğretim okullarında çocuklarımızın kafalarına öğretmenler tarafından sokuluyor...

Bu durumdan salt TSK rahatsız değil!..

Bilim insanları, memurlar, işçiler, esnaf; yıllarca CHP 'ye, DSP 'ye, SHP 'ye, DYP 'ye, ANAP 'a, MHP 'ye oy vermiş yurttaşlar da Türkiye'nin geleceğinden kuşku duyuyor...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt 'ın Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmanın tümünü bir kez daha okudum...

Büyükanıt ne diyordu:

"TSK var oldukça, ülkeyi bölme ve çağın gerisine sürükleme hayalleri kuran birtakım zavallıların hevesleri kursaklarında kalacaktır."

Bilinen bu gerçeği yalnız Orgeneral Büyükanıt değil gözü gören, kulağı işiten, akıl ve mantığı olan herkes görüyor...

Şöyle yolu Konya 'ya, Kayseri 'ye, Isparta 'ya, Denizli 'ye, Çorum 'a, Diyarbakır 'a, Batman 'a düşenler Türkiye'yi "tarikatçıların" ve "köktendincilerin" nasıl kuşattığını rahatlıkla algılar!..

Hizbullah Güneydoğu'da hızla örgütlenip yeniden büyük kentlerde kanlı eylemlere geçmek üzere zaman kollarken, PKK Kuzey Irak 'tan Türkiye'ye girip kanlı eylemlere imza atıyor...

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ , Jandarma Genel Komutanı Işık Koşaner, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman 'la birlikte Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde Mardin'deki operasyonda yaralananları ziyaret etmişti...

Orgeneral Başbuğ'un, 11 Mart 2007 'de Diyarbakır 'da yaptığı konuşmayı anımsatmakta yarar var:

"Irak'ın kuzeyinde ise büyük çoğunluğu Türkiye sınırına yakın bölgelerde olmak üzere 3500-3800 'e yakın terörist bulunmaktadır. Kandil Dağı'nda ise terörist sayısı yine yaklaşık 500 civarındadır. Mart ayından itibaren, teröristlerin Irak'ın kuzeyinden yurtiçine geri dönüşe başladıklarını ve bu hareketin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini değerlendirmekteyiz. Bu süreç içerisinde 101 terörist ise etkisiz hale getirilmiştir. Bu sayısal veriler terör örgütünün iç ve dış kamuoyunu kandırmak maksadıyla ortaya attığı söylemlerin ne kadar yanlış ve çarpıtılmış olduğunun da göstergesidir."

Orgeneral Başbuğ'un söyledikleri çıktı...

Havalar ısınmaya başlayınca PKK, Kuzey Irak'taki inlerinden çıkıp Türkiye'ye sızdı...

Türkiye için iki büyük tehdidin "bölücülük" ve "irtica" olduğu gerçeğine inanmayanlar bugün ihanet içindeler!..

5 binin üzerinde dinci vakıf, 100 bine yaklaşan Kuran kursları ve Güneydoğu 'da tüm siyasal partilerin önüne geçen "köktendinci" yapılanma ve Kuzey Irak'ta hem Barzani hem de ABD tarafından desteklenen PKK...

Eğitim sistemini tümüyle ele geçiren tarikat şeyhi, "Işık Evleri" , "yurtlar" , "okullar" ...

Sayıları 300 bini aşan ablalar...

Sayıları binlerce olan kent, mahalle imamları...

Laik demokratik Cumhuriyetin temel ilkeleri ve kazanımlar ağır bir saldırı altındadır bugün. Laikliğin altı artık iyice oyulmuş, toplumsal yapı tümüyle bozulmuştur...

Bugün Anadolu'da sokaklarda, caddelerde kadın görmek olanaksız!..

Bu noktada TSK'ye düşen görev nedir? Anayasanın verdiği yetkiyle, anayasal düzeni korumak!..

Başta belirttiğim gibi bu görüşü toplumun büyük kesimi paylaşmaktadır...

Bir ülkede anayasal düzeni siyasi erk korur!..

Peki siyasal erk anayasal düzeni korumada kararlı mı?

Sorun budur!..

Şimdi siz başbakansınız ve şöyle diyorsunuz:

"Bana Cumhuriyetin temel ilkeleri, kazanımları vız gelir tırıs gider. Ben yüzde 30 oyla, Meclis'te çoğunluktayım ve istediğimi yaparım, dışarıdan kimse bana dokunmasın."

Unutmayın, Türkiye siviliyle askeriyle; kadınıyla erkeğiyle ; genciyle yaşlıysa Cumhuriyetin temel ilkelerini korur ve kollar!..

Hiç kuşkunuz olmasın!..

O nedenle 14 Nisan Cumartesi günü Ankara 'da Tandoğan Alanı 'nda olacağız!..

HİKMET ÇETİNKAYA

İki Büyük Tehdit: İrtica ve Bölücülük!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-