Bilgi ve Tartışma Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Kitap okuma

YazarMesaj
Genç Kemalist

Kitap okuma Empty
MesajKonu: Kitap okuma   Kitap okuma EmptyPaz Haz. 22, 2008 6:24 pm

BAŞBAKAN geçenlerde Cüneyt Özdemir’e ilginç açıklamalar yapmıştı. Kitap okumuyordu... Çünkü zamanı yoktu!

Bu konuda şöyle diyordu:

‘Danışmanlarım bana kitap özetleri, roman özetleri hazırlıyor ve özetleri okuyorum.’

Gazeteleri de doğru dürüst okumuyor, hele ‘önyargılı ve iftiracıları’ hiç okumuyordu! Bunu yapmanın zaman kaybı ve kendini boşuna yormak olduğunu söylüyordu.

Bu sözleri ekranda yer aldığı gün, İstanbul’da Harp Akademileri Komutanlığı’nda bir sergi açıldı. Haberini Milliyet Gazetesi ayrıntılarıyla verdi. Her kim yazıp sayfada büyüttüyse ellerine sağlık.

Bu sergi ve aynı gün orada bir konuşma yapan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un sözleri ilginçti. Başbakan’a dolaylı yoldan yanıt veriliyordu.

Sergide ‘******’ün okuduğu kitaplar’ vardı.

İnceden inceye okuduğu, işaretlediği değişik türde kitaplar.

Bilim, sosyoloji, eğitim, şiir, roman, devrim tarihleri, tarih, felsefe, psikoloji...

Türk ve yabancı yazarlar tarafından kaleme alınmış binlerce kitap. ****** onları okurken sayfalarına oklar çekmiş, işaretler koymuş, el yazısıyla eleştirilerini, görüşlerini yazmış.

Örneğin kendi notlarına göre Birinci Dünya Savaşı’nda Kolordu Komutanı iken cephede 49 günde 5 kitap okumuş.

Yapılan saptamalarda, yaşamı boyunca yaklaşık 4 bin kitap okuduğu belgelenmiş.

Bir yanda cephelerde vuruşurken, vatanı kurtarırken, devrimleri yaparken ve sonrasında binlerce kitap okumuş büyük bir devlet adamı.

Öbür yanda ise 21. yüzyılda bir eli yağda bir eli balda, ancak kitap okumayan, gazete okumayı bile bazen ‘gereksiz’ bulan bir başbakan!

Nereden nereye!

Emin Çölaşan

Kitap okuma
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tokat Gibi Bir Kitap!