Din sömürüsü mü değil mi?
ELİMDE bir yerel gazete. 30 Aralık 2006 tarihli Kilis’in Sesi gazetesi. Son sayfasında AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara tarafından verilen tam sayfalık bir ilan. Yeni yıl ve Kurban Bayramı kutlaması yapıyor!
Sayfanın en üst bölümünde Arapça yazılar... Ortada Bismillahirrahmanirrahim, sağda Allah, solda Muhammed yazılı. /_newsimages/2713988.jpg
Bunu yapan bir iktidar milletvekili!
Din sömürüsü yapıyor mu, yapmıyor mu? Kendisine siyasi çıkar elde etmek amacıyla dinimizi kullanıyor mu, kullanmıyor mu? Bu doğrultuda seçmenin gözünü boyamaya kalkışıyor mu, kalkışmıyor mu?
Bu soruların yanıtını ben vermeyeyim, lütfen siz verin!
Bir belediye olayı daha
ADANA’nın Seyhan İlçesi 53 ilimizden daha büyük, daha kalabalık bir ilçe. Elimde bu kez Seyhan’ın AKP’li belediyesi tarafından bastırılan bir sözlük var:
"İlköğretim Türkçe Sözlük."
Kapakta bir yazı daha:
"Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bu sözlük Seyhan Belediyesinin bir eğitim ve kültür hizmetidir. Azim Öztürk. Seyhan Belediye Başkanı."
Propaganda ilköğretim öğrencilerine kadar indirilmiş durumda.
Şimdi işin öteki boyutuna bakalım! Adana Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz eylül ayında bütün ilköğretim okullarına yazı gönderdi. İlköğretim öğrencilerinin sözlük almamaları, kendilerine Seyhan Belediyesi tarafından ücretsiz sözlük verileceği duyuruldu. Sözlükler okullarda törenlerle dağıtıldı.
Hemen ardından bir yazılı emir daha geldi ve sözlüklerin toplatılması istendi. (Belgeler ve yazışmalar elimde.) Şimdi sözlükler okullardan çuvallarla toplanıyor.
Belediye için bir sözlüğün maliyeti 5 YTL olsa, toplam maliyet bir trilyon dolaylarına ulaşıyor. Bu paranın hesabını kim verecek!
Dün de yazmış ve somut örneklerini vermiştim. Bazı siyasetçiler, kamu kuruluşları ve belediyeler, siyasi çıkar elde etmek ve oy toplamak için bir yanda dinimizi kullanıp din sömürüsü yapıyor, öbür yanda milletin parasını acımasızca çarçur ediyor.
Bazıları bu propagandayı ilköğretim okullarına kadar indiriyor. Paralar savurganca harcanıyor, bu süreçte birileri milletin parasıyla zengin ediliyor.
İstanbul’da, Ankara’da ve Türkiye’nin dört bir tarafında siyaset oyunu artık böyle oynanıyor.
Ey inanan insanlar, ey müminler... Özellikle sizin sırtınızdan oynanan bu oyunları artık görün. Sizi ve milyonlarca insanımızı kimlerin nasıl kullandığını, milletin parasının eşe dosta ve partili yandaşlara nasıl hortumlandığını lütfen anlamaya çalışın.
14 ocak 2007 - Hürriyet